Dobro došli !







Suada Toz

21/11/2013

Čičkovo ulje za njegu i sjaj Vaše kose

 
 
Almici i Seki

Čičkovo ulje za njegu i sjaj Vaše kose koštalo me Kod Čoja dva kaema. 
Na poledjini prozirne bočice, sastojci/ingredients, na engleskom molim lijepo, sljedeći su: 

Ethyl Eshyl Cocoate
Vegetable Oil
Vitamine E
Perfume

Proizvodi
« EZ » d.o.o. Busovača
Kaćuni bb 72264 Kaćuni
Bosna i Hercegovina

t/f +387 809 30 591 012
e- mail /info@tisal. ba

Najbolje upotrijebiti do 30/04/2015
50 ml
Made in BiH

PVC
I minijaturni logo za zaštitu planete s stiliziranim čovječuljkom nadnijetim nad našom planetom

Sve te važne i korisne informacije ispisane sićušnim bijelim slovima nalaze se skupa sa kod barom na poledjini neugledne bočice. Nepoznati su nam ostali procenti sastojaka, ali s bočicom Čičkova ulja za njegu i sjaj Vaše koja ne prelazi 100 ml, možete bezbrižno sjesti u avion !

Ethyl Eschyl Cocoate je kemija, ali, vele na internetu, bezopasna, razgradljiva. Povezuje ono što se inače samo neće miješati, npr. ulje s vodom. Čičkovo ulje za njegu i sjaj Vaše kose miriše pomalo na benzin i na prašnjavi asfalt po kome su upravo pale krupne kapi ljetne kiše. 

Kod Čoja je neka vrsta mega kineskog dućana, Alibabina pećina,  gdje je moguće naći SVE  i JEFTINO i LOšE KVALITETE od igle do lokomotive, plastično cvijeće, alat, suđe, sanitariju, kozmetiku, lavore, kade, kante, metle, ventile, žarulje, crijeva za zalivanje vrta, bazene za djecu, brda šarene plastike, sintetike, odjeću, rublje, obuću, za sve uzraste i veličine, itd. Sudeći po imenu, ja bih se usudila ustvrditi da biznis ne drži kinez jer usprkos izvanredne mimetičke sposobnosti azijskog čovjeka ne vjerujem da bi svom dućanu dao ime Kod Čoja tj. kod malog čovjeka, kod čovječuljka. Ujna Desa tvrdi da kad obiđe cijeli grad u potrazi za nečim, e naći će to nešta garant Kod Čoja. Fantastični kaos uredno je rasporedjen na policama od poda do plafona u tri ili četiri prostorije koje se nadovezuju jedna na drugu, a po kojim neprestano zuji roj prodavačica odjevenih u identične zaštitne kecelje, plus par muškinja čiji posao je više savjetnički. Kao i obično, žene rintaju, a muški savjetuju. Od moćnog i opojniog koktela mirisa plastike, skaja, boja, lakova, deterdžanata raznih vrsta, ljeti kod Čoja skoro je nemoguće i disati kako treba.

PS Busovača ? Naziv tog grada budi u meni viziju simpatičnog gradića bogu iza ledja, a kaćuni tj. šafrani, plavi su cvjetovi s narančastim tučkom i prašnicima, i prvi vjesnici proljeća i sunca. Nisam znala da u našem dobu sveopće numerizacije još postoje ulice bez brojeva pa se dakle vode kao bb tj. bez broja. Fino bogami !


Aucun commentaire:

Qui êtes-vous ?

Ma photo
Paris, Ile de France, France